Els col·legis de procuradors catalans participen en les X Jornades del Consejo a Dénia

Els dies 17 i 18 de febrer es van celebrar a Dénia les X Jornadas de Juntas de Gobierno del Consejo General de Procuradores de España, en les quals van participar els col·legis de procuradors catalans. Les sessions van comptar amb la presència de diverses autoritats, entre les quals el ministre de Justícia, Rafael Catalá; el president de l’Audiència Nacional, José Ramón Navarro i el president del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya, Ignacio López Chocarro.

En la seva intervenció, Catalá va reconèixer que “encara hi ha qüestions a millorar en l’àmbit de l’execució”, per la qual cosa “l’opinió dels procuradors és fonamental”. Per la seva banda, Navarro va demanar la incorporació d’un procurador dins del Consejo General del Poder Judicial.

Durant les jornades, que van reunir prop de tres-cents representants de les seixanta-set organitzacions col·legials de procuradors de tot l’Estat, es va arribar a tres punts principals de consens:

1) Fomentar, impulsar i consolidar el diàleg entre el Consejo i els col·legis de tot l’Estat, així com entre procuradors i societat a través d’una nova àrea de comunicació.

2) Potenciar la figura del procurador contemporani, que té capacitat de certificació per aconseguir una execució més àgil i eficient en tots els ordres jurisdiccionals.

3) Promoure la divulgació d’un Portal de “Subhastes Procuradors i Serveis de Dipòsits dels Col·legis de Procuradors” que repercuteixi en un millor servei per als ciutadans.