1a edició dels Premis Procura del Col·legi de Girona

El darrer 19 de maig el Col·legi de Procuradors de Girona (ICPG) va celebrar la festivitat de Sant Iu amb l’organització de la 1a edició dels Premis Procura de l’ICPG, uns guardons que distingiran anualment tres categories: Excel·lència a la feina, Acció Humanitària i Trajectòria institucional.
El Premi a l’Excel·lència a la feina va recaure en el Jutjat de Primera Instància 1 de Santa Coloma de Farners, representat per Beatriu Jordà. El Col·legi en reconeix l’enorme esforç per aconseguir gestionar un jutjat que, prèviament a la incorporació dels actuals membres de l’oficina judicial, estava totalment col·lapsat. A dia d’avui, com a resultat de la nova gestió, és un dels més eficients de Santa Coloma.
El Premi a la Trajectòria Institucional va recaure en Jaume Herraiz Pagès, que durant més de deu anys va estar al capdavant de la Secretaria de Coordinació Provincial de Girona. El guardó en reconeix la tasca com a titular d’un nou càrrec institucional que, fins aquell moment, havia estat inexistent.
El Premi a la Tasca Humanitària es va lliurar a Josep Maria Solé Chavero, director de la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines i a qui se li va agrair tota la tasca duta a terme per la fundació en favor de les persones més desprotegides per la societat.
La celebració de la festivitat va tenir lloc a l’Hotel Camiral PGA i va comptar amb la presència del president del Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya, Ignacio López Chocarro; del president de l’Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba Sánchez; del president del Consejo General de Procuradores de España, Juan Carlos Estévez Fernández-Novoa; i de la tresorera del Consejo General de Procuradores de España, Mercedes Ruiz-Gopegui, entre d’altres autoritats.
Durant la mateixa jornada, es va celebrar la Junta General Ordinària Anual. En la seva cloenda, va participar Ignacio López Chocarro, que en el seu discurs va explicar la situació actual de la procura catalana als àmbits legal i institucional.