Els procuradors catalans distingeixen Carles Mundó amb la Medalla d’Or per la seva tasca com a Conseller de Justícia

El Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya va atorgar el dijous 13 de desembre la Medalla d’Or per la seva trajectòria professional a Carles Mundó i Blanch, advocat i polític que va exercir de conseller de Justícia de la Generalitat entre gener del 2016 i octubre del 2017. L’acte, que es va celebrar a l’auditori de l’Hotel Les Clarisses de Vic, va comptar amb la participació de la consellera de Justícia, Ester Capella, i del president del Consell i degà del Col·legi de Procuradors de Barcelona, Ignacio López Chocarro, que van ressaltar la implicació de Mundó en la millora de l’Administració de Justícia a Catalunya. En particular, López Chocarro va recordar la tasca de Mundó en la resolució del tancament i trasllat de la presó Model de Barcelona i el seu compromís per trobar eines que millorin el funcionament de les oficines judicials. El president del Consell també va destacar el respecte mostrat per l’exconseller vers la procura i va destacar el seu suport a la professió des del Departament de Justícia de la Generalitat en “moments especialment difícils”.

La distinció a Carles Mundó s’afegeix a la dels prestigiosos juristes que han rebut la Medalla d’Or del Consell en anys anteriors. Així, entre els professionals reconeguts per la procura catalana, cal destacar els noms de Maria Eugènia Alegret (expresidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya), Jordi Jané (exconseller d’Interior), Ana Moleres (exdegana del Col·legi de Procuradors de Barcelona), Antonio Álvarez-Buylla (exdegà del Col·legi de Procuradors de Madrid) o Miguel Ángel Gimeno Jubero (expresident del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya).