El Govern atorga la medalla d’honor per serveis excepcionals a la justícia al procurador de granollers Ramon Daví

El Govern català ha decidit atorgar una “medalla d’honor per serveis excepcionals a la justícia” al procurador de Granollers Ramon Daví Navarro, vicedegà del Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i vicetresorer del Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya. La Generalitat el distingeix “per la seva llarga experiència professional, pel seu treball en la millora i reconeixement de la professió de procurador i per la seva col·laboració lleial amb el Departament per la millora del servei públic de la justícia”. Es tracta de la màxima condecoració que atorga el Govern en matèria de Justícia.

A més de Daví, deu personalitats vinculades a la Justícia rebran també una medalla d’honor “per la seva dedicació en la realització d’actuacions d’especial rellevància i que han contribuït de manera significativa a la millora de la justícia a Catalunya”. La cerimònia de lliurament tindrà lloc l’11 de gener al Palau de la Generalitat i estarà encapçalada pel president Quim Torra i la consellera de Justícia, Ester Capella. En l’acte, el Govern distingirà l’advocat i exconseller Carles Mundó amb el Premi Justícia 2018.

Daví, llicenciat en dret l’any 1980 per la Universitat de Barcelona, ha exercit com a procurador des del 1985 i té una àmplia vinculació amb Granollers. De fet, ha exercit en altres àmbits professionals i socials molt lligats a la ciutat del Vallès Oriental. Així, del 1991 al 2003 va ser regidor de CiU a l’Ajuntament de Granollers i des del 1999 ha sigut patró de la Fundació Vallès Oriental. També va ser el president de la Mútua de Granollers del 2012 al 2016, mentre que el 2010 va ser membre fundador i primer president de l’Associació Amics d’El Xiprer, que ajuda al menjador social i a la casa d’acollida El Xiprer de Granollers.

Com a procurador, Daví s’ha compromès amb el “canvi” de la professió i ha sigut un dels impulsors del Pla Estratègic de la Procura catalana, promogut pel Consell de Col·legis de Procuradors de Catalunya i presentat a ESADE l’any 2014, que plantejava per primera vegada en forma d’autocrítica la necessària modernització de la professió, per tal que els procuradors puguin seguir sent col·laboradors de referència per a l’Administració de Justícia.